Post Top Ad

17 Mayıs 2021 Pazartesi

Hyaluronik asit bazlı dolgu maddeleri Nelerdir? http://www.antalyadolgubotoks.com/

HİYALURONİK ASİT NEDİR?

http://www.antalyadolgubotoks.com/

Hyaluronik asit , bağ dokumuzun ana bileşenlerinden biridir; Amacı, hücreleri bir arada tutmak ve cilde kompakt, genç ve nemli bir görünüm kazandırmaktır. 

Yıllar geçtikçe hücreler arası hyaluronik asit miktarı azalır, dokular tonunu kaybeder ve sarkmaya başlar ve kırışıklıklar oluşmaya başlar. 

Orada kırışıklıkların iki tip statik ve dinamik. 

Statik kırışıklıklar cilt altı tabakasında hyaluronik asidin yaşlanması ve bozulmasıyla oluşur. Yüz ifadeleri nötr olduğunda bile mevcut oldukları için statik olarak adlandırılırlar. Hyaluronik asit bazlı dolgular enjekte edilerek bu kırışıklıklar düzeltilebilir. Statik kırışıklıklar çoğunlukla elmacık kemiği ve yanak bölgelerinde, göz çevresinde, nazo-labial kıvrımda ve dudak çevresinde bulunur. 

Dinamik kırışıklıklar yüz ifadelerine neden olur ve tercihen botulinum toksini ile tedavi edilir. 

Estetik tıbbi tedavilerde kullanılan hyaluronik asit, çok karmaşık, avangart tekniklerle laboratuvarda sentezlenir. 

Piyasada iki hyaluronik asit bazlı dolgu maddesi ailesi bulunmaktadır :
• Kuş türevi hyaluronik asit
• NASHA (Non-Animal Stabilized Hyaluronic Acid) olarak da bilinen Streptococcus equi bakteri kaynaklı hyaluronik asit. 

Birçok şirket hyaluronik asit bazlı dolgu maddeleri üretmektedir Bu malzeme geçicidir (yani sadece birkaç ay sürer), bu nedenle tamamen yeniden emilir , ancak birçok bilimsel çalışma, bu dolguları kullanan hastaların, gençleşmiş elastik lifler ve kolajen nedeniyle sürekli olarak bağ dokusunda kalıcı bir fayda sağladığını göstermiştir. 

Ürün kalitesi ve süresi ayrıca hyaluronat (agregat) miktarına ve 1 ml'deki toplam hyaluronik asit molekülü sayısına bağlı olarak değişir. Ne kadar fazla hyaluronik asit molekülü varsa ve hyaluronat yüzdesi ne kadar düşükse, dolgu performansı ve süresi o kadar iyi olacaktır. Bir şişe hyaluronik asitin süresi 1-2 ay, 5-6 ay veya 1-2 yıl olabilir. 

Sektörün önde gelen şirketleri:
• Juvederm®1, Juvederm®2, Juvederm®3, Juvederm®4, Juvederm® Ultra, Volbella, Volift ve Voluma içeren Allergan;
• Qmed: Restylane® serisi, Restylane PerlaneTM, Restylane TouchTM, özellikle dudaklar için bir ürün, Restylane LippTM, özellikle çene ve elmacık kemikleri için oluşturulmuş bir hyaluronik asit (Restylane SubQTM);
• İsveç şirketi Theosyal®: First lines, Touch up, Global action, Deep lines, Ultra deep, Ultimate, Redensity, Kiss gibi çeşitli hyaluronik asit çeşitleri. 

Piyasada başka birçok şirket var, ancak Prof. Dini hastalarına en yüksek güvenliği ve en iyi sonuçları sağlamak için yalnızca en iyi ürünleri kullanıyor. 

Estetik tıp, hyaluronik asidin harika bir müttefiki haline geldi: doğal bir molekül olduğu için hyaluronik asidin biyo-uyumlu olduğu ve kırışıklıkların tedavisinde oldukça etkili olduğu kanıtlanmıştır. 

Bu doğal ürün, deriye mükemmel bir şekilde entegre olabilir ve yüze ve dudaklara kaybolmuş taze, genç görünümü geri verir. 

HYALURONİK ASİT KULLANILARAK HANGİ TEDAVİLER YAPILABİLİR? 

Profesör Dini , hasta yüzdeki statik kırışıklıkları doldurmak, dudak hacmini artırmak, elmacık kemiklerini, yanakları ve çeneyi yeniden şekillendirmek, genellikle yüzü sıkılaştırmak veya aknenin bıraktığı izleri düzeltmek istediğinde hyaluronik asit bazlı dolgu maddeleri ile tedavi önermektedir 

Hyaluronik asit, flakonun lokal anestezik içermesi nedeniyle, küçük, neredeyse algılanamayan bir iğneye neden olan son derece ince bir iğne ile küçük bir şırınga kullanılarak tedavi edilecek alanların yakınına enjekte edilir. 

HANGİ SONUÇLAR ELDE EDİLDİ? 

Hyaluronik asit neredeyse anında, oldukça tatmin edici sonuçlar verir. 

Bu tip tedavinin etkileri kalıcı değildir ve 2 aydan 1 veya 2 yıla kadar sürebilir. 

Nadir durumlarda 2-3 gün kalan tedavi edilen bölgede küçük ekimoz ve morluklar ortaya çıkabilir. 

Yeniden emilim süresi sona erdiğinde, tedavi periyodik olarak tekrar edilebilir, böylece sonuçlar zaman içinde korunur.

http://www.antalyadolgubotoks.com/

09:49 / by / 0 Comments

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Top Ad