Post Top Ad

1 Mayıs 2021 Cumartesi

Yüz mezoterapisi (mezolifting) cilde nasıl yarar eder? PRP ile cilt yenileme nasıl yapılır?


www.botoksdolgumesoterapi.com web adresini ziyaret edebilir ve ürünlerimizi satın alabilirsiniz

Son yıllarda hava kirliliğinin artması, doğal beslenmenin güçleşmesi ve yaşam tarzı değişimleri ile beraber görülme sıklığı artan sağlık problemlerindan biri de cilt kuslinkarıdır. Genetik, yaşam tarzı ve çevresel etkenlerin yol açtığı yaşlanma sürecinin deriye etkileri dış görünümün olumsuz yönde etkilenmesine ve cildin yaşlanmasına neden olur. Bu durum estetik açıdan oluşturduğu problemlerin haricinde psikolojik problemleri da birlikteinde getirebilmektedir. Öte yandan gerek genetik gerekse fizyolojik ya da çevresel etkenlere bağlı olarak oluşan bu cilt kuslinkarı ve neden oldukları yaşlanma problemu çözümsüz değildir. Gelişen tıbbi teknolojinin sunduğu imkânlarla son yıllarda uygulanmaya başlayan yenilikçi yöntemler ve cilt gençleştirme teknikleri ile istek edilen tasarıma sahip olmak mümkün olabilir. Cilt gençleştirme teknikleri çok çeşitli programlar ve yöntemler barındırmakla beraber bu tekniklerinden hangisinin tercih edileceği hastanın arzu ve beklentisine ek olarak yaş ve genel sağlığına bağlıdır. Cilt gençleştirme tedavileri yaşlanma belirtilerinin gözle görülür hale geldiği, sarkmaların olduğu ve kırışıklıkların çoğaldığı durumlarda kişi bu gelişmelerden rahatsızsa yapılabilmektedir. Çok farklı cilt gençleştirme teknikleri olmakla beraber her biri farklı problemlerin çözümü için kullanılmaktadır. Bu nedenle hastanın şikâyeti ve istediği sonuç öğrenilerek, hangi cilt gençleştirme tedavisinin uygulanacağı belirlenir.


1. Botoksla doğal görünüm mümkün mü? Hangi bölgelere uygulanır?

2. Botoksla dolgu arasında ne fark vardır?

3. Ameliyatsız likid (sıvı) yüz germe nedir?

4. Yüz mezoterapisi (mezolifting) cilde nasıl yarar eder?

5. PRP ile cilt yenileme nasıl yapılır?

6. İple yüz germe hakkına bilinmesi gerekli olanlar nelerdir?

7. Leke tedavisinde son yenilikler nelerdir?

1. Botoksla doğal görünüm mümkün mü? Hangi bölgelere uygulanır?

Cilt gençleştirme alanında uzun uzun yıllardan beri güvenle uygulanan botoks, bunun yanı sıra bu alanda en yaygın biçimde kullanılan programlardan biridir. Kimilerinin ‘iğnenin ucundaki mucize’, kimilerinin neştersiz hoşlik olarak tanımladığı botoks, tecrübeli bir doktorun elinde hasta için tam bir mutluluk kaynağıdır. Hastamızın arzuları doğrultusunda, şahsa özel planlanan botoks uygulaması, mimiklerin ve natürel görünümün korunduğu, daha parlak, daha canlı, ışıltısını geri kazanmış bir yüze kavuşmanın en kolay ve basit yoludur. Mimik kkatiyenrının deri yüzeyinde oluşturduğu; alındaki yatay çizgiler, kaş arasındaki dikey çizgiler ve göz çevresindeki kazayağı olarak bilinen kırışıklıklara uygulanır. Yüz inceltme ve yüz ovalini belirginleştirmek için maseter kasa yapılan botoks uygulaması yüz inceltme botoksu olarak tanımlanır. Uygulamaların doğallığı prosedürü yapan doktorun başarısı ile doğru orantılıdır.

2. Botoksla dolgu arasında ne fark vardır?

Botoks C. botulinum adlı bir bakteriden elde edilen bir ilaçtır. Kkatiyenrı gevşeterek etki gösterir, mimik kırışıklıkları için kullanılır. Etki süresi ortalama 4-6 aydır. En sık alın, kaş arası ve kaz ayağı çizgileri için kullanılır. Dolgu ise hyaluronik asit dediğimiz protein-şeker karmaşıkinden oluşan bir jelden oluşur. Yüze yerleşen sabit kırışıklıkları doldurmak ve dokuyu biçimlendirmek için kullanılır. Kalıcılık süresi ortalama 6-24 aydır. En sık yanak, elmacık kemiği, çene, gözaltı, gülme çizgileri (nazolabial), burun ve dudak için kullanılır. Her iki prosedür de makul cilt profiline sahip hastalarda güvenle kullanılabilen yöntemlerdir.

3. Ameliyatsız likid (sıvı) yüz germe nedir?

Ameliyatsız estetik programlar içinde yüzde lifting ve antiageing etkisi en yüksek olan tedavi tekniklerinden biridir. Hyaluronik asit içerikli dolgu maddelerinin şahsa özel kombinasyonları ile bütün yüz bölgesine tek seferde yapılan bir uygulamadır. Yanak ve elmacık kemiklerinin belirginleştirilmesinin esası ve temeli oluşturduğu, şakak-çene ve çene hattı gibi yüz konturunu oluşturan bölgelerin netleştirildiği, göz altı, nazolabial, marionet, burun ve dudak gibi ince ayrıntıların bütün yüze tümsel bir yaklaşımla tasarlandığı, ayrıntılı ve tecrübe gerektiren, bütün yüzün tekrar planlandığı bir dolgu uygulamasıdır. Yüzdeki yorgun, sarkık, üzgün ve kızgın ifadeden kurtulmak, daha ince, genç, çekici ve güzel bir yüze sahip olmak istiyorsanız bu uygulama size yardımcı olabilir.

4. Yüz mezoterapisi (mezolifting) cilde nasıl yarar eder?

Yüz mezoterapisi, yüze uyguladığımız antiageing (cilt gençleştirme) tedavi tekniklerinden biridir. İçeriğinde hyaluronik asit, vitamin, mineral içeren kokteylleri derinin orta tabakasına enjekte ederek cildin beslenmesi sağlanmakta, cildin su ve nem tutma kapasitesi artmaktadır. Kişisel ihtiyaçlara göre ortalama 2-3 haftada bir toplamda 4-6 seans uygulama yapılır. Tedavi bitirildiğinde kuru bir cildin yoğun bir biçimde nemlendiği, ciltteki sarkmaların azaldığı, uzun süreli lifting etkisinin elde edildiği, cilt bariyerinin güçlendiği, ince kırışıklıkların azaldığı, renk tonundaki düzensizliklerin kaybolduğu ışıl ışıl bir cilt edilir.

5. PRP ile cilt yenileme nasıl yapılır?

PRP tedavisinin en hoş özelliği, vücuda herhangi bir yabancı madde ya da ilaç vermeden tamamıyla kendi kanınızdan gelen o sihirli gücü kullanarak doğal bir hoşlik sağlamasıdır. PRP ile cilt gençleştirme en çok yüze uygulanmakla beraber, boyun, dekolte ve el içinde kullanmak mümkün. Tedavi edilmek istenen bölgeye tek başına uygulanabilmekle beraber bilhassa lazer, mikroiğneleme, iğneli radyofrekans programlarından sonra yapılan PRP derinin daha süratli iyileşmesini sağlar. Cildimizdeki yaşla beraber oluşan çizgileri, kırışıklıkları, lekeleri, renk tonundaki düzensizlikleri ortadan kaldırır. Cildin elastikiyeti, parlaklığı artarken daha fresh görünümde, canlı, ışıl ışıl bir cilt elde edilir. 3-4 seanstan oluşan kürler durumunda yılda 1 uygulama tavsiyelir.

6. İple yüz germe hakkına bilinmesi gerekli olanlar nelerdir?

Orta ve ileri derecede yüz sarkmalarında cerrahi tedavi gerekliyken, yüzde hafif sarkması olan ya da ameliyat istemeyen hastalarda iple yüz asma ve yüz germe iyi bir tedavi opsiyonudir. İnsan vücuduyla tamamıyla uyumlu olan ve uygulandığı dokuda eriyebilen iplikler, asıcı etkisi ile sarkan dokuları kaldırırken, deri altı dokuları yenileme etkisi ile kollajen üretimini artırarak cilde canlılık, dyetişkinluk ve gençlik sağlar. Lokal anestezi eşliğinde ortalama 30-45 dakika süren uygulama sonrasında hasta iş ve sosyal yaşantısına hemen dönebilir. Etkisi ortalama 2 yıl süren bu uygulama; botoks, dolgu gibi diğer estetik programlarla beraber yapılabilir.

7. Leke tedavisinde son yenilikler nelerdir?

Güneş lekeleri, yaşlılık lekeleri, gebelik ve doğum sonrası oluşan lekeler en çok alın burun ve yanakta görülür. Leke tedavisinde; Cosmelan ve Dermamelan olarak bilinen, enzimatik peeling özelliğini sunan leke maskeleri son yıllarda en fazla tercih edilen tedavi teknikleridir. Ciltte kimyasal peelingler gibi belirgin bir soyma prosedürü yapmadan, leke oluşumuna neden olan biyolojik mekanizmaları baskılayarak etki gösterirler. Klinikte tek seans olarak uygulanan bu maske ortalama 10-12 saat yüzde kalır. Maske uygulamasından sonra leke için özel olan ev devam ürünleri kullanılır. Ortalama 2-4 hafta gibi hızlı bir sürede tedavi cevabı görülmeye başlarken, birkaç ay içerisinde bütün lekelerinden arınmış, taze pırıl pırıl bir cilde kavuşabilirsiniz.

Genetik ve çevresel etkenlere ya da yaşlanmaya bağlı olarak görülen cilt kuslinkarına sahip olan hiçbir hasta bunları kabullenmek zorunda değildir. Günümüzde tasarlanan yeni yöntemler ve son teknoloji ekipmanlar sayesinde çoğu cilt gençleştirme uygulaması güvenle yapılabilirken bu tedavilerden elde edilen başarı oranları son derece yüksek seyretmektedir. Bu nedenle şayet siz de cilt gençleştirme programlarına ihtiyacınız olanu düşünüyorsanız doktorunize müracaat ederek muayeneden geçebilir, size makul gençleştirme programları ile ilgili bilgili olabilirsiniz. Uygun tedavi planının belirlenmesinin sonrasında programlara hemen başlayarak hayallerinizdeki cilt görünümüne kısa bir süre içerisinde kavuşabilirsiniz.

www.botoksdolgumesoterapi.com web adresini ziyaret edebilir ve ürünlerimizi satın alabilirsiniz

09:20 / by / 0 Comments

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Top Ad