Post Top Ad

1 Mayıs 2021 Cumartesi

SAÇ MEZOTERAPİSİ NASIL UYGULANIR? SAÇ MEZOTERAPİSİ NEDİR?

 www.botoksdolgumesoterapi.com web sitemizi ziyaret edebilir,Ve Saç Mezoterapisi ürünlerimizi satın alabilirsiniz



Saç Mezoterapisi saçlarınızın ihtiyaç duyduğu vitamin, mineral(Kalsiyum, İyot, Manganez, Bakır, Çinko, Selenyum, Demir, Potasyum), derinin keratin tabakası hakkında ajanlar, saçların uzaması ve gelişmesi için gerekli aminoasitler ve yüzey genişleticilerin saçlı deriye direkt olarak enjekte edilmesidir.

Mezoterapi kafa derisi ve saç için son derece etkilidir. Çeşitli saç sorunlarıyle mücadelede modern kozmetolojide en tanınmış programlardan biri olarak kabul edilir. Bu uygulama ile çoğu problemle başa çıkabilir: uyuyan ampulleri uyandırmak, saç köklerine besin sağlamak ve kepeği ortadan kaldırmak gibi.

Mezoterapi tecrübeli bir uzman tarafından yürütülen bir saç terapisi tekniğidir. Mikro enjeksiyonlar, sağlıklı saç ve saç büyümesi için gerekli olan vitamin ve besinleri içeren özel ilaçların uygulanmasına yardım eder. Tıbbi kompozisyon, mevcut problema bağlı olarak hekim tarafından seçilir. Bu işlemin fiyatı amaçlanan etki ile tamamıyla tutarlıdır.

Önemli: Mezoterapi çoğu saç probleminu çözer.

Saç Mezoterapisi Endikasyonları:

Çok saç dökülmesi;

Yağ bezlerinin bozulması ile ilişkili kafa derisinde meydana gelen sebore;

Kepek görünümü;

Çizik ve kuru kafa derisi;

Saç kırılganlığının artması ve bölünmüş uçlar;

Bazal bölgede hacim eksikliği.

Prosedürün üstünlükleri ve dezüstünlükleri

Mezoterapiden sorunli saç bağlamında bahsedersek (işlem yüz ve bedenin cildi için de etkilidir), bazı noktaları hatırlatmak gerekmektedir: diğer işlemlerden farkı nedir, haklı olarak bir miktar pahalı olan bu zevkin maliyeti nedir.

Öncelikle bir mezo kokteyl (mezoterapi karışımı) her hasta için tek tek derlenir ve maksimum sonuçlara ulaşmaya ve mevcut sorunlerden kurtulmaya yardımcı olacak ölçülerde mineral ve vitamin miktarını içerir.

Önemli: Prosedürlerin sayısı hoşlik uzmanı tarafından belirlenir.

Faydalı bileşenler ampule teslim edilirken, harici tekniklerle cildin üst katmanları yabancı maddelerin içeri girmesine izin vermez. Bu nedenle, ampuller canlılık ile doldurulur, bunun sonucunda saçın durumu iyileşir:

Saçlar yavaş yavaş düşmeyi bırakırlar;

gelişimleri aktive edilir;

yağ bezlerinin etkinliği azalır, bu nedenden dolayı bukleler daha uzun temiz ve hacimli görünür;

ampullere kan akışı ve oksijen temini artar;

kepek kaybolur.

Saç yoğunluğu, pürüzsüzlük, parlaklık, tarama ve biçimlendirme sırasında bir hafiflik görülür.

Önemli: Sonuçtan emin olmak için, prosedürden önce ve sonra fotoğraf çekmeye dşayet.

Saç Mezoterapisi İçin Hazırlıklar

Her enjeksiyon birkaç faydalı maddeyi - mineraller, vitaminler ve uzmanların her hasta için tek tek seçtiği diğer faydalı elementlerin - karışımıdır. Bir şırıngada 2 ile 6 aktif bileşen karıştırılabilir.

Özellikle faydalı olan, doğal bir metabolizma sağlayan, saçın büyümesinde ve restorasyonunda etkili olan B grubu vitaminler olacaktır. Ayrıca bu maddeler mezoterapide kullanılan bileşenlerdendir:

Bakır ve çinko - saç yapısının distrofisini (güçsüzlüğünü) önler. Bu bileşenleri içeren müstahzarlar kalıtsal saç dökülmesi için kullanılmalıdır.

Hyaluronik asit - ampullerin beslenmesinden sorumludur, saç büyümesini hızlandırır.

Amino asitler saçın temelidir, keratin liflerinin oluşumuna katkıda bulunur.

Büyüme etkenleri - kafa derisine kan akışını normalleştirir, kökleri daha güçlü hale getirir ve saçları yoğunlaştırır.

Koenzim - Saçlarınızı yaşamsal enerji ile doldurur, saçın yapısını iyileştirir.

Önemli: Minoksidil faktör maddesi ilacın bileşiminde bulunmamalıdır. Saç dökülmesi ile başa çıkabilen en etkili araçlardan biri olarak kabul edilir.

Diğer tekniklerin sonuç getirmediği durumlarda kullanılır. Bununla beraber, bu ilaç çok toksiktir ve çoğu olumsuz tepkia yol açabilir. Sadece harici kullanıma izin verilen bağlantı ile eylemi tam anlamıyla açıklanmamıştır.

Saç tedavisi için hazır kokteyller mevcuttur. Sağlık uzmanı sizin için kompozisyonları en iyi şekilde seçer. Bununla beraber, bu tür ilaçlar, kural olarak, toplu satışlarda bulunamaz ve bunları kendi başınıza satın alamazsınız. Tıbbi kurumlarda sık görülür ya da kozmetik uzmanlarından bilgi edinile bilirler.

Saç Mezoterapisi Uygulamasının Özellikleri

Şu anda, uzmanlar hastalara saçları tedavi etmek için çok çeşitli teknikler sunmaktadır. Maddi durumlara ek olarak, seçimler uygulamanın beklenen sonucundan da etkilenir.

Mezoterapi, etkinin anında fark edileceği allopatiktir (iyileştirme şeklidir), yalnız bizim istediğimiz kadar sürmez. Aynı zamanda homeopatiktir (saçların kendini kendine iyileştirmesine yardım eden bir tedavi tekniğidir), uzun süreli bir etki için geliştirilmiştır, bu yüzden sonuç anında fark edilmeyecektir.

Saç Mezoterapisinde Kullanılan Allopatik Kokteyller

Vitaminler, mineraller, elastin, kollajen, vazodilatörler ve diğer aktif bileşenleri içerir.

Doktor, saç ve kafa derisinin detaylı bir incelemesinden ve hastayı ilgilendiren sorunler ile ilgili hasta ile iletişiminden sonra daha doğru kompozisyonu belirler ve istenen sonuçları belirler.

Önemli: Bu tür kokteyller problemu hızla çözebilir.

Saç Mezoterapisinde Kullanılan Homeopatik Kokteyller

Yağlar ve diğer kimyasal bileşenler kullanılmadan, yalnızca sulu bir çözelti ile birleştirilen bitki elemanlarını birleştirirler.

Bu kompozisyon, bedenin kendi potansiyelinin etkinliğini uyandırır ve ampullerin etkinliğine katkıda bulunur. Etki kar küresi misali kümülatiftir (yığılarak artan yapıda), bu nedenden dolayı ilk işlemden sonra gözle görülür sonuçlar beklememelisiniz.

Önemli: Bu tür kokteyller, saçın estetik hoşliğinin yanı sıra, problemin kendisiy ile ilgili endişe duyan hastalar için makuldur.

Saç Mezoterapisinde Uygulama

Mezoterapi faktör maddelerin deri altından çeşitli aletler kullanılarak uygulanmasıdır. Bu ya da bu tekniğin olası bir ağrı eşiği ve uygulama süresi ve azda olsa olası yan etkileri vardır.

Uzmanlar tarafından kullanılan ve mevcut olan tanınmış tekniklerden biri, enjeksiyon ile mezoterapi karışımının vücuda enjekte edilmesidir. Çok ince bir iğnesi olması gereken bu tür işlemler için özel olarak geliştirilmiş şırıngalara ihtiyaç vardır.

Önemli: Diğer tekniklerin yanı sıra, enjeksiyonlar en ağrısızdır, yalnız işlem için geçen süre en çokdır. Hasta başın arkasında ve kulaklarda rahatsızlık hisseder. Bu teknik oldukça az travmatiktir.

Saç Mezoterapi tabancası

Böyle bir cihaz kullanımı sırasında azami dikkat ve ehemmiyet gerektirir, zira yanlış eylemler kafa bölgesinde ufak yaralanmalara yol açabilir.

Bu nedenle, böyle bir işlemi kabul etmeden önce dikkatlice düşünmeli, artıları ve eksileri tartmalısınız. Bir hekim seçerken, yeterli kolay deneyime sahip olduğunuzdan emin olmanız gerekir.

Tabancaya, enjeksiyon derinliği ayarlanabilir bir şırınga yerleştirilmiştir. Böyle bir tabanca sayesinde, eylemi belirli bir saç problemin üstesinden gelmeyi amaçlayan herhangi bir terapötik kokteyle girebilirsiniz.

Mezo enjektör ya da mezo roller

Şuan çoğu serum uygulamasında da kullanılan saç ve kafa derisinin tedavisi için özel bir cihaz olan mezo roller'ı da kullanılabilirdür. Salonlarda, mezo injektörler veya diğer ismiyle mezo roller sık sık kullanılır.

Alet, ortak bir tambura yerleştirilen birden fazla ufak iğneden oluşur. Rahat kullanım için, tambur sapa tutturulmuştur. Kolaylık ve kullanım basitlığı sebebiyle, kozmetoloji pratiğinde son derece tanınmışdir.

Çalışmasının özü: cilt altına iğneler ile enjekte edilen kafa derisine gerekli prosedürün uygulanmasıdır. Etki ilkesi, duvarlarla çalışırken bir silindirin kullanımına benzer.

İkinci cihaz genelde salonlarda kullanılır. Çalışma prensibi bir tabanca ile aynıdır, cildin altına yalnızca çoğu iğne girer. Temelde bir şırınga kullanılır. Tek bir dokunuşla, bir grup iğne anında kafa derisine batırılır. Bu işlem, silahlı tek bir atıştan biraz daha çok ağrı ve rahatsızlık hissi uyandırabilir.

Evde mezo roller kullanımı

Evde tek başınıza enjeksiyon mezoterapisi yapamazsınız. Enjeksiyonlar yalnızca klinik kurumlarda, salonlarda ve evde çalışan özel uzmanlar tarafından yapılır.

Bu tedavinin fiyatı seans başı uygulama ve karışımlara bağlı olarak değişiklik göstermektedir. Maliyet seçilen ilaçtan, klinikte belirlenen fiyatlardan ve uzmanın niteliklerinden etkilenir. Mezoterapi süresi genelde 30 dakikadan fazla değildir. Özel bir hekim bulabilir ve onunla tıbbi kokteylin daha bütçe bir kompozisyonunu tartışabilirsiniz.

Uygulamayı kendiniz yapmak dilerseniz bir diğer seçenek mezo roller kullanmaktır. Ürün en önemli üstünlükı ve üstünlüğü bağımsız kullanım olasılığıdır. Bununla beraber, etkisi aşağıdakilerle ilişkili enjeksiyonlara kıykatiyen daha az fark edilir olacaktır:

iğnenin yetersiz penetrasyon derinliği;

kompozisyonun yüksek maliyetleri;

iğneler hızla kullanılamaz hale gelir.

Yine bu teknikde fiyat performans karşılaştırılması yapılırsa, kokteyl ya da tek bileşen kullanmaya dşayet. Örneğin, bir vitamin karmaşıki.

Önemli: Uygulama evde yapılmak isteniyorsa dikkatli bir biçimde ve makul bir araç seçmek gerekir.

İşlem Sırasında Ağrı Oluyor mu?

Evet. Yüksek fiyatla beraber, ağrı mezoterapinin ana dezüstünlüğüdür. Bununla beraber, her şey bireysel ağrı eşiğine bağlıdır. Oksiput ( başın arka kısmı) ve kulak alanı enjeksiyonlara en duyarlı alanlardır.

Mezoterapiden sonra, komplikasyonları ve rahatsızlığı engellemek için saçınızı yıkayamaz, 4 gün boyunca havuza ve buhar odalarına gidemezsiniz. Ayrıca adet dönemi sırasında işlemi bırakmaya dşayetdir, zira bu dönemde ağrı çok daha güçlü hissedilecektir.

Önemli: Ağrının hissedilip hissedilmemesi az yada çok olması hastanın ağrı eşiğine bağlıdır.

Saç Mezoterapisinin Kontrendikasyonları Ve Yan Etkileri

Foliküller canlılıklarını kaybetmiş yalnız hala hayattalar ise mezoterapi sorunli saçlarla baş edebilir. Ancak sorunler daha önemli unsurlardan kaynaklanıyorsa - kalıtım ve hormonal dengesizlik gibi enjeksiyonlardan sonra bir mucizeye güvenmemelisiniz.

Tüm tıbbi programların çeşitli kontrendikasyonları vardır ve mezoterapi de bundan istisna değildir:

hamilelik ve emzirme;

kompozit bileşenlerin bireysel olan allerjisi;

menstruasyon;

endokrin sistem sorunları;

iyi huylu ve kötü huylu bütünörler;

çeşitli bulaşmaların cildine zarar verir.

Önemli: Kontrendikasyonlar dikkate alınmalıdır.

Mezoterapi Hakkında Tartışmalar

Mezoterapinin Avantajları

Uygulamayı kabul etmeden önce, üstünlüklerinı ve dezüstünlüklerinı ayrıntılıca tanımak yararlı olacaktır. Saç Mezoterapisinin destekçileri ve muhalifleri vardır. Hem destekçiler hem de diğer görüşler dikkatlice araştırılmalıdır. Akıllarda soru işareti kalmaması için Mezoterapi uygulaması yapan birisiyle görüşmekte yarar vardır.

Prosedürün en önemli üstünlükı - enjeksiyonlar yardımı ile saç köklerine yararlı bileşenleri iletmeye yardımcı olmaktır. Hiçbir şampuan, maske ve halk ilaçları bunu size sağlayamaz. Ayrıca, birkaç önemli üstünlükı daha vurgulamakta yarar vardır:

Bunlardan ilki zaman tasarrufudur. Bir uygulama 20-40 dakika arasında sürer. Haftada birkaç defa gerçekleştirilmesi gerekirken, balsamlar, şampuanlar daha şiddetli durumlarda günlük uygulama gerektirir - günde birkaç defa. Önceden belirlenmiş bir uygulamaya göre alınan hapları da hesaba katmak gerekir ki derli toplu kullanımın sağlanması zorunluluğu vardır.

Ek uyarıcı etki. Cildin tümlüğünün tahrip olması sonucunda restorasyon süreçleri başlatılır;

Yerel uygulama yapıla bilinir. İlaç problemin odak noktasını tam anlamıyla etkiler. Sindirim sistemine, ilaç alırken çoklıkla meydana gelen bir hasar verme olasılığı yoktur. Ayrıca, ilaç şampuanlar ve balsamlar ile ilgili söylenemeyen bedenin diğer bölgelerine zarar veren etkilere ulaşmaz.

Doğru noktayı hedef almak titiziyeti, istenen sonucu elde etme şansını artırır.

İlk uygulamadan sonra bile sonuçlar ortaya çıkar, saç yavaş yavaş canlanır ve sağlıklı bir görünüm kazanır. Bununla beraber, önemli sonuçlar yalnız 3 - 4 hafta gibi bir süreden sonra elde edilebilir.

Mezoretapinin Dezüstünlükleri

Sonuçlarda bazı akisliklerin olma ihtimalini dikkatinden uzak tutmayın. Kalifiye bir hekim bile, işlemin zayıflamış saçları hayata döndüreceği ve paranın boşuna verilmeyeceği yüzde 100 garanti edemez. Bu problema ek olarak, şu üç etken de düşünmeye dşayetdir:

Acı. Her durumda cilt delinmesi, bilhassa bu tür enjeksiyonlar varsa, ağrı verir. Bazıları basitçe ağrıyla başa çıkabilir ve dayanabilir ve bazıları için ise bu gerçek işkenceye dönüşür. Bu, hekimin profesyonellik seviyesinden, kokteylin kompozisyonundan ve bireysel duyarlılıktan etkilenir;

Yan etkiler. İşlemden sonra cilt ödemi görülebilir ve enjeksiyon bölgelerinde ağrı hissedilir. Ayrıca, kaşıntı, pul pul bir kabuk görünümü meydana gelebilir;

Fiyat. Prosedür pahalıdır. Göze çarpan, çok paraya mal olan bir etki için oturumlar oluşturan yüksek kaliteli bileşenler en az on uygulama gerektirir. Tam bir tedavi kursu, hernet karşılayamayacağı ciddi maliyetler gerektiriyor olabilir.

Önemli: Saçlar için mezoterapi ucuz bir işlem değildir

Seans sırasında hekime tamamıyla güvenmelisiniz. Ancak bu, bütün sorumluluğun kendisine ait olduğu anlamına gelmez. Tüm sıhhi koşulların karşılandığından emin olmakta yarar vardır. Prosedür için eldivenler, şırıngalar ve diğer cihazlar bir kez kullanılmalı ve daha sonra atılmalıdır.

Karışım bileşenlerinde kullanılan faktör maddelerin kökenini ve ilacın kendisini, raf ömrünü öğrenmenizde yarar vardır. Ayrıca, uzman seans sırasında periyodik olarak iğneyi değiştirmelidir, zira 6-7 delikten sonra ucu donuk hale gelir ve bu da ağrıya yol açabilir.

Mezoterapi Sonrası Yapılmaması Gerekenler

İşlemin sonunda, enjeksiyonlardan ufak yaralar kalır. İyileşmeleri biraz zaman alacaktır.

Saçınızı yıkamayın, bilhassa balsam ve şampuan gibi maddelerle. Bir süre (3-4 gün) kirli saçlara katlanmalısınız. Su ve şampuanlar işlemin sonucunu olumsuz yönde etkileyebilir ve iyileşme süreci gecikecektir.

Bir süre (2-3 gün) Güneş ışığına maruz kalmaktan kaçının.

Yüzmeyin. Mezoterapiden sonraki ilk 10 saat içinde duş ya da banyo alamazsınız. Enjeksiyon bölgeleri iyice kurumalıdır.

Sauna, havuz kullanmayın. 7 günden az olmamak üzere,

Enjeksiyon bölgeleri tamamıyla iyileşene kadar o bölgeye Masajı unutun.

Alkollü içecekler kullanmayın. Alkol vazodilatasyonu teşvik eder. Bu mezoterapinin etkinliğini olumsuz yönde etkiler.

Mezoterapiye Karar Vermeli miyim?

Prosedür, hava kirliliği, zayıf beslenme ve bedenin zayıflığı ile açıklanan saç ve kafa derisinin durumu ile ilişkili çeşitli problemlerla başa çıkmaya yardımcı olacaktır. Bununla beraber, belirli bir hastalık söz konusu olduğunda, mezoterapi durumu değiştiremez.

Karar vermeden önce, her hastanın forumlarda paylaşmaktan mutluluk duydukları birden fazla duygu ve izlenime sahip olduğunu görebilirsiniz. Yorumları dikkate alın.

Sonuç Olarak

Mezoterapi saçın durumunu iyileştirmek için kusursuz bir teknikdir ve saçlara sağlıklı bir görünüm kazandırır. Uygulama seyrini tamamladıktan sonra, saçınızın yeteri kadar iyi görünmediği konusu ile ilgili uzun süre endişelenemezsiniz.

Bununla beraber, işlemin tecrübeli bir uzman tarafından yapılması önemlidir - o zaman gerekli etki netlikle sağlanacaktır.

 www.botoksdolgumesoterapi.com web sitemizi ziyaret edebilir,Ve Saç Mezoterapisi ürünlerimizi satın alabilirsiniz

09:08 / by / 0 Comments

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Top Ad